Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Reeks van 4 workshops rond de “Esseense Mystieke Weg”

Deze reeks vormt een vervolg op de vorige 2 reeksen over de Keltische en Egyptische Mystiek.

In Jezus’ tijd waren de Essenen een onderdrukte minderheid die teruggetrokken leefde in minder toegankelijke streken. Ze beschouwden het als hun missie om de oude gnosis te bewaken. Deze gnostische mystieke weg vormt de spirituele onderbouw van het christendom in het westen. De Esseense oudsten die aan het woord komen via channeling hebben echt geleefd: Jubal, Baruch, Chomra, Youff e.a. nemen het woord en tronen je mee doorheen thema’s die ons vandaag nog steeds beroeren. Jubal is de kenner van menselijke emoties. Baruch is de meester van de innerlijke vrede. Chomra noemt zich de Woord-bewaker: hij vertaalt voor ons de moeilijk te begrijpen gnostische denkbeelden. Youff is de meester die ons alle aspecten van ‘samenhang’ aanleert.

  • Leven in het Licht naar het Woord (20/01/19)
  • Alles in de Schepping is Intelligentie (23/02/19)
  • Pistis en Sophia (31/03/19)
  • Het Verbond tussen God en de mensen (11/05/19)

1. Leven in het Licht naar het Woord

Het is niet eenvoudig om zich bij Licht en Woord iets voor te stellen. Het Woord is voor de Essenen de Logos, of het geheel aan intelligente inhoud die wij God noemen. Dat Woord krijgt vertaling in gedachten, in taal en handelingen. Het Woord leven is dus meer dan regels gehoorzamen. Het is zich laten doordringen van het Weten dat de Logos in eerste instantie is, en vervolgens het Woord te belichamen door houding, uitstraling, door woord en daad. Onze gids, de Oudste Chomra, weet ons op meeslepende wijze door denk- en visualisatie-oefeningen te loodsen. Tevens wordt het Woord zegen, genade en lichtinbreng, en dat alles zelfs via onze eigen handen! Is het lichaam immers niet het sublieme aardse voertuig van de ziel?

Deelname: Reserveer je deelname voor de ganse reeks door je naam op te geven bij Tineke Mulder via info@praktijkbalans-gouda.nl én door voorschot te storten van € 80 op IBAN NL77RABO0116 9586 50 BIC RABONL2U met vermelding naam deelnemer. De rest van de som breng je bij elke workshop mee onder omslag met je naam op.

Workshopprijzen zie www.praktijkbalans-gouda.nl

Uiterste inschrijvingsdatum is 15/12/2018

Vragen? Twijfel je of deze reeks iets voor jou is, neem dan gerust contact op met Tineke Mulder, liefst via mail: info@praktijkbalans-Gouda.nl

Locatie: Centrum De Berk, Krugerlaan 79, 1806 EC Gouda. Vanaf station 15 minuten lopen, stadsbus 3 halte Herzogstraat – beperkt parkeren op terrein.