Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Reeks van 4 workshops rond de “Esseense Mystieke Weg”

Deze reeks vormt een vervolg op de vorige 2 reeksen over de Keltische en Egyptische Mystiek.

In Jezus’ tijd waren de Essenen een onderdrukte minderheid die teruggetrokken leefde in minder toegankelijke streken. Ze beschouwden het als hun missie om de oude gnosis te bewaken. Deze gnostische mystieke weg vormt de spirituele onderbouw van het christendom in het westen. De Esseense oudsten die aan het woord komen via channeling hebben echt geleefd: Jubal, Baruch, Chomra, Youff e.a. nemen het woord en tronen je mee doorheen thema’s die ons vandaag nog steeds beroeren. Jubal is de kenner van menselijke emoties. Baruch is de meester van de innerlijke vrede. Chomra noemt zich de Woord-bewaker: hij vertaalt voor ons de moeilijk te begrijpen gnostische denkbeelden. Youff is de meester die ons alle aspecten van ‘samenhang’ aanleert.

  • Leven in het Licht naar het Woord (20/01/19)
  • Alles in de Schepping is Intelligentie (23/02/19)
  • Pistis en Sophia (31/03/19)
  • Het Verbond tussen God en de mensen (11/05/19)

2. Alles in de Schepping is Intelligentie

De Essenen aanvaarden zonder meer de goddelijkheid van de mens. Zij leggen zich toe op het zo goed mogelijk tot expressie brengen van de Schepper en Zijn kwaliteiten, en dat in alle eenvoud. Zij leren ons om in alles Gods Licht te zien. Als we alles als intelligentie ervaren, ook ziekte, onheil en moeilijke gebeurtenissen, dan kunnen we begrijpen dat er respons gegeven wordt op wat wij als intelligente wezens uitzenden. Hoe hoger onze afstemming wordt, hoe makkelijker we uitdagingen aankunnen en met lagere intelligente vormen kunnen communiceren. Zo worden we medewerker van de Lichtwereld om Gods Scheppingsplan te helpen eerbiedigen en invulling geven. We maken kennis met het energetisch ‘instrumentarium’ dat we als engelen op aarde hebben meegekregen.

Deelname: Reserveer je deelname voor de ganse reeks door je naam op te geven bij Tineke Mulder via info@praktijkbalans-gouda.nl én door voorschot te storten van € 80 op IBAN NL77RABO0116 9586 50 BIC RABONL2U met vermelding naam deelnemer. De rest van de som breng je bij elke workshop mee onder omslag met je naam op.

Workshopprijzen zie www.praktijkbalans-gouda.nl

Uiterste inschrijvingsdatum is 15/12/2018

Vragen? Twijfel je of deze reeks iets voor jou is, neem dan gerust contact op met Tineke Mulder, liefst via mail: info@praktijkbalans-Gouda.nl

Locatie: Centrum De Berk, Krugerlaan 79, 1806 EC Gouda. Vanaf station 15 minuten lopen, stadsbus 3 halte Herzogstraat – beperkt parkeren op terrein.