Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het geheel aan oorzaken van een trauma of pijn-patroon kan zeer complex zijn. De diepst liggende oorsprong is in de meeste gevallen terug te vinden in een vorig leven. Het geheugen werkt echter zo dat de verschillende componenten van de causaliteit mettertijd worden samengebald in een zogenaamd ‘moment’. Dat moment is een opgeslagen verhaal, met een voorspel, een aanleiding, het gebeuren zelf en het gevolg of de nasleep. Afhankelijk van het soort trauma, onthoudt ons geheugen slechts een deel daarvan. Het wist de gegevens of stukken die te zwaar wegen. Na verloop van tijd vindt er een soort compressie van de vorige levenservaringen plaats, gegroepeerd per thema. Vanuit de Plejadische Meesters werden een handvol nieuwe eenvoudige technieken doorgegeven om traumatische prenten te helpen bewust maken, de lading ervan te verwijderen en te transformeren. De modellen werken als een speltherapie: de Lift, Kruispunt der Wegen, Kano, Piano, Vooroudergalerij. Transformatie kan echter niet plaatsvinden zonder de lichtinbreng.

Workshops 1 – 5 vormen één geheel en kan je dus niet afzonderlijk volgen.

Workshops 6 – 8 kan je afzonderlijk volgen
Deze tweede reeks omvat niet zozeer regressietechnieken, dan wel hulpmiddelen om naar jezelf te leren kijken. 
Bij helingen stellen therapeuten vaak vast dat bij cliënten het beeldend vermogen (de fantasie of het voorstellingsvermogen) geremd is of onderontwikkeld. Er kan angst of taboe zitten op het ontvangen van beelden. Deze 3 tot de verbeelding sprekende archetypische lessen brengen het innerlijk schouwen in een stroomversnelling en krijgt het zelfbeeld een boost.

Workshop 4 – 18/10/20: De Lift, reizen naar verre verledens

Workshop 5 – 13/12/20: De Piano

Workshop 6 – 09/01/21: De Spiegel

Eén van de meest fascinerende archetypes die we regelmatig in mythes en sprookjes aantreffen is de spiegel. Dat kan het spiegelende oppervlak van water of een bronzen schild zijn, of een spiegel die speciaal vervaardigd werd om jezelf te kunnen opmaken.

In therapie kan het element ‘spiegel’ gebruikt worden als de onthuller van verborgen werkelijkheden. We werken in deze workshop niet met een echte spiegel, maar met de ingebeelde. Eerst zie je gewoon een reflectie van hoe jij jezelf doorgaans ziet, daarna, als je in de spiegel duikt, kom je achter het eerste masker andere persoonlijkheden en deelaspecten van je zijnswijze tegen. Zo kom je tot een niveau van zelfkennis dat je misschien nog niet eerder hebt gehaald. Je wordt ontmaskerd, onthuld en genezen van versnippering van zijnswijze.

Workshop 7 – 24/01/21: De Kiva / De poort van Zahl

De Kiva is de ondergrondse sacrale ruimte van o.m. de Hopi indianen en enkele pueblovolkeren. Er vinden initiaties in plaats. De Kiva-oudste begeleidt de oefeningen ter introspectie. Vooral is er het Tapijt van Memorie, waar elke deelnemer zijn of haar eigen sleutels in herkent om verborgen herinneringslagen of archieven te openen.

De Poort van Zahl is een veel ouder gegeven, wellicht daterend uit de Atlantistijd. Zahl is een Duits woord dat getal betekent, maar hier gaat het om meer dan dat. Zahl is een Code die de poort kan openen of de barrière kan opheffen naar een totaal onbekend traject van je ziel. Je ziel heeft immers een perspectief meegegeven voor dit leven, een traject of pad, maar daar kunnen heel wat belemmeringen op komen te zitten. Zahl is ook een wezen, namelijk de Codebewaker. Die helpt je om je Code te ontcijferen.

Workshop 8 – 07/02/21: Het vliegend tapijt

Wie kent het sprookje niet waarin een vliegend tapijt een cruciale rol speelt om personages te helpen bevrijden uit de setting waarin ze ‘gevangen’ zaten? Ook een deel van jou is als de prins of prinses die gevangen zit in een keurslijf dat het leven (of jijzelf of je verleden) heeft gecreëerd. Hoe geraak je eruit los? Waarom een tapijt? Wat kan een sprookjesachtig element meer bieden dan een realistische oefening? Het Tapijt staat voor het voertuig dat je ziel is. Durf jij je laten ‘vervoeren’ (ontvoeren, in vervoering brengen…)?

Workshop 1 – 28/02/21: Kruispunt der wegen

We ervaren keuzemomenten als keerpunten, of als haltes op ons levenspad. “Kruispunt der wegen” is een methode om te onderzoeken waar je staat, en hoe je er staat. Er komen wegen toe op je rotonde of kruispunt, en afhankelijk van de plaats ervan die in je beeld verschijnt kan er een betekenis an toegekend worden. Zo wordt het beeld van de rotonde of het kruispunt een wegwijzer of kompas dat je vertelt wat de ziel je aangeeft.

Workshop 2 – 14/03/21: Kano op de levensrivier

Stroomt het in je leven? Of ervaar je sommige gebeurtenissen als hindernissen? De Kano staat voor het voertuig dat de ziel in wezen is. Wanneer je de leiding van je levensweg aan de ziel overlaat, wordt je leven een bedding voor creativiteit en verwezenlijking, doch in de eerste plaats leer je jezelfbeter kennen.

Workshop 3 – 28/03/21: Bezoek aan de vooroudergalerij

We brengen een virtueel bezoek aan de voorouders in het hiernamaals. Deze innerlijke reis reveleert meer dan enkel de verantwoordelijkheid die ons in onze huidige familie deed incarneren. We dragen erfkenmerken in ons mee die nog niet geactiveerd of begrepen werden. Helaas niet alleen talenten en gaven doch ook geheimen, trauma en andere ongeheelde zaken. Ontroerende ontmoetingen verzoenen jou met je voorouderlijke erfenis.”

Data: zondagen 18/10 – 13/12 – 27/12 – zaterdag 09/01/21 – zondag 24/01/21 – zondag 07/02/21 via webinar van 10 tot 13u

Data: onder voorbehoud 28/02/21 – 14/03/21 – 28/03/21 van 10 tot 16 u.

Gelieve na inschrijving € 65 (of € 480 voor reeks) te storten op de rekening van RAAM-Werk vzw met vermelding REG_HEL20 + naam deelnemer.

=> Voor de personen die reeds betaald hadden voor de workshops 1 tot 5, graag bijdrage van € 180 voor de  workshops 6 tot 8

zaterdag 09/01/21 – zondag 24/01/21 – zondag 07/02/21 via webinar van 10 tot 13 u.
De prijs is derhalve teruggebracht tot 30 euro.
Als u reeds gestort heeft, dan houden we voorlopig de 35 euro apart voor de nog in te richten oefendagen.
Die oefenworkshops zullen weer opgesplitst worden voor De Pinte en Leefdaal en worden ingepland van zodra de Corona-maatregelen worden versoepeld of opgeheven. 

Handboek – “Je verleden van onder het puin” – € 24 kan vooraf of naderhand via de website besteld worden.

Meebrengen: